Uitvaart Wensen vastleggen bij Hindoe Uitvaart

   Tegenwoordig kan je behalve een testament, kun je ook een codicil maken. Je kunt dan zelf opschrijven wie je meubels, sieraden en kleding krijgen als je komt te overlijden. Maar ook hoe je uitvaart eruit moet zien. Geldbedragen kun je niet via een codicil aan iemand toewijzen. Ook kun je geen executeur meer aanwijzen via een codicil.

   Wij geven onze cliënten vaak het advies om hun wensen vast te leggen in onze administratie. Het is vooral voor nabestaanden van belang te weten wat er later moet gebeuren. Vaak is er, zeker als het overlijden onverwacht gebeurt, bij nabestaanden niet bekend wat de wensen van de dierbare overledene waren omtrent zijn of haar uitvaart.

   Geef in het codicil aan wat uw persoonlijke wensen zijn, zodat iedereen later precies weet hoe uw uitvaart eruit moet zien. Bewaar het codicil bij uw verzekeringspapieren, dan weet men later dat u uw wensen heeft vastgelegd en waar deze te vinden zijn.

   Het codicil dient als leidraad voor het regelen van uw uitvaart. Het is ook mogelijk uw wensen door de notaris in een testament vast te leggen.

   Een codicil moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

   -Het moet handgeschreven zijn (dus niet met de computer)
   -Het moet voorzien zijn van een datum
   -Het moet voorzien zijn van een handtekening  -Klik hier voor voorbeeld hoe wij een codicil van onze klanten ontvangen

     Voordelen van een codicil

   -Je hoeft er niet voor naar de notaris

   -Je kunt het codicil gemakkelijk veranderen.

   -Je maakt simpelweg een nieuw codicil en vernietigt het oude document.

     Nadelen van een codicil

   -Het raakt gemakkelijk kwijt.

   -Erfgenamen weten soms niet dat er een codicil is en houden er daarom geen rekening mee. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de erfgenamen pas na de uitvaart het codicil vinden waarop jij hebt geschreven hoe je de uitvaart geregeld wilt hebben.

   -Erfgenamen kunnen net doen alsof ze niet weten dat er een codicil is. Als jij in je codicil hebt gezet dat je wilt dat de buurvrouw jouw sieraden krijgt, dan kan het gebeuren dat de buurvrouw dat nooit te weten komt.

   -Je kunt niet alles regelen via een codicil.

     Rechtsgeldigheid?
   Een codicil heeft net zoveel rechtsgeldigheid als een testament. Als jij opschrijft dat je sieraden naar de buurvrouw gaan, dan moet je dochter (die formeel erfgenaam is) die sieraden afstaan aan de buurvrouw.

     Zegt het voort
   Vertel je erfgenamen en de begunstigden dat je een codicil hebt gemaakt en vertel ook waar je het bewaart. Maak eventueel kopieën van het codicil en geef deze aan de erfgenamen en de begunstigden. Klik hier voor voorbeeld hoe wij een codicil van onze klanten ontvangen

  Als u een voorbespreking of een eerdere offerte met ons heeft besproken, waardoor er werkzaamheden vooraf vastliggen, dan bieden wij u een korting van € 150,00 op ons basistarief. Download wensenformulier in PDF

   

  Hindoe Uitvaart Tel: 0800-7771110 (gratis) 24 uur bereikbaar