Depositofonds

Met de depositofonds spaart u eenvoudig een bedrag voor uw uitvaart. U kunt eenmalig een bedrag storten of periodiek sparen. Over uw inleg ontvangt u een aantrekkelijke rente. Een uitvaartdeposito is te vergelijken met een spaarrekening. Het verschil is dat het bedrag van een deposito pas vrijkomt na overlijden. Zo kan niemand in de verleiding komen het bedrag voor andere doeleinden te gebruiken.De kosten van een gemiddelde uitvaart in Nederland bedragen momenteel ongeveer €6.500. Dat is een flink bedrag.

Het depositofonds is er voor iedereen, welke leeftijd u ook heeft. Blijft er na uw uitvaart geld over, dan wordt dat bedrag gestort in een depositofonds op naam van uw partner of een andere begunstigde.
Het depositofonds kan ook een prima aanvulling zijn op uw bestaande uitvaartverzekering. Hiermee kunt u bijvoorbeeld extra wensen betalen die u nog niet heeft verzekerd.


De voordelen

* Prima mogelijkheid om ook op latere leeftijd de financiering van uw uitvaart te regelen;

* na uw overlijden komt het geldbedrag direct vrij. Bij een gewone spaarrekening wordt het spaarbedrag na een overlijden tijdelijk bevroren;

* u weet zeker dat het geld voor uw uitvaart wordt gebruikt;

* Afhankelijk van de partij waarbij je het depositofonds gaat afsluiten, maar deze bevindt zich doorgaans altijd tussen de 3 en 6 procent.

* als er geld overblijft na de uitvaart, wordt het gestort in een depositofonds op naam van de eerste erfgenaam

* Een andere mogelijkheid is om het bedrag dat u reserveert voor uw uitvaart als eenmalige storting onder te brengen in een uitvaartde positofonds. Een depositostorting heeft voordelen boven zelf sparen. Zo wordt het gereserveerde geld tot een bepaald maximum ( momenteel € 6.859) vrijgesteld van de belasting die u moet betalen in box 3.

Verder is de rente over een deposito bijna altijd hoger dan bij een spaarrekening. De kosten van een uitvaart stijgen elk jaar een beetje en de rente kan worden gebruikt om deze stijging op te vangen. 
De inleg
De eerste storting bedraagt minimaal € 225. Daarna kunt u zo vaak bijstorten als u wilt vanaf € 100.

Wij bemiddelen niet in uitvaartverzekeringen!

 

hindoestaanse uitvaart referenties

Hindoestaanse Uitvaart 24 uur bereikbaar