Ondersteuning & Geruststelling,

Daar Staan wij Voor!

Hindoe Uitvaart

Hindoestaanse Uitvaart kapitaalverzekering of Geldverzekering


 

kapitaalverzekering/geldverzekering (beste voor iedereen)


Natura uitvaartverzekering

 • De uitvaart wordt precies zo geregeld als in de polis genoemd staat. Nabestaanden hoeven geen extra kosten te betalen, maar als nabestaanden andere wensen hebben, zal u wel snel bijbetaald worden.
 • Nabestaanden zijn minder druk met het invullen van de uitvaart, het merendeel van het werk wordt hun direct uit handen genomen.
 • Omdat het een pakketverzekering is kan er in principe alleen worden gekozen voor aangesloten uitvaartverzorgers. Wilt u toch door een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt er een bedrag uitgekeerd. Hiervan kunnen de gekozen diensten over het algemeen niet volledig betaald worden. 
 • De nabestaanden zitten meestal vast aan alle diensten die onderdeel zijn van het gekozen pakket, zelfs wanneer men van deze diensten geen gebruik wil maken. Er zal dan ook geen geld worden uitgekeerd.

Wat zit er in het basispakket(Natura uitvaartverzekering)

De meeste basispakketten bestaan uit de volgende diensten en producten:

  • -Uitvaartverzorgers

  • -Condoleanceregister

  • -Vervoer van de overledene

  • -Laatste verzorging overledene (geen rituele bewassing in basispakket)

  • -Opbaren in uitvaartcentrum of thuis en 1 bezoek van 45 min  ( bij Hindoestanen zijn er meestal 3 avonden van 45 tot 60 minuten en ook vuurdienst)

  • -Uitvaartkist (is standaard dus u kunt niet kiezen voor een witte kist)

  • -formaliteiten moeten gedaan worden zoals de aangifte van overlijden bij de gemeente, de vergunning voor de begrafenis of crematie

  • -Drukwerk (rouwbrieven, dankbetuigingen, etc.) (Hindoestanen maken hiervan geen gebruik)

  • -Rouwvervoer (vervoer overledene en directe familie op de dag van de uitvaart) (Hindoestanen hebben meestal meer volgauto’s)

  • -Bij een begrafenis het graf delven en de grafrechten

  • -Bij crematie: -gebruik aula crematorium – gebruik muziekinstallatie – de crematie en daaropvolgende handelingen – verstrooiing as over strooiveld en het meenemen van de asbus (bij Hindoestanen wordt meer tijd gebruikt voor afscheid in de aula 1,5 tot 2 uur, verstrooien van de as gebeurt op zee)

Voor- en nadelen

Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat uw nabestaanden uw uitvaart niet (volledig) zelf hoeven te betalen. Omdat u niet weet wanneer u overlijdt, kan dit een rustgevende gedachte zijn. U weet zeker dat u uw nabestaanden niet met kosten achterlaat als u overlijdt. U hoeft zich geen zorgen te maken of u voldoende spaargeld nalaat om een uitvaart te kunnen betalen. Een nadeel van een uitvaartverzekering is dat vaak niet alle kosten gedekt blijken te zijn zoals bij de Hindoestaanse gemeenschap. Nabestaanden moeten toch een deel van de kosten zelf betalen. Gemiddeld bedrag van 2500 à 3500 euro moet er bijbetaald worden.

Een nadeel van een uitvaartverzekering is dat vaak niet alle kosten gedekt blijken te zijn zoals bij de Hindoestaanse gemeenschap. Nabestaanden moeten toch een deel van de kosten zelf betalen. Gemiddeld bedrag van 2500 à 3500 euro moet er bijbetaald worden.

 Dit zijn onze conclusies

Hindoestaanse ouderen kiezen meestal ook voor een Natura uitvaartverzekering, omdat deze goedkoper is dan een Kapitaal uitvaartverzekering. Overige kiezen over het algemeen voor een Kapitaal uitvaartverzekering, zien wel wat in de voordelen van een Kapitaal uitvaartverzekering zoals het vrij zijn in de besteding en voor de rituelen en gang van zaken bij een Hindoestaanse uitvaart. Een Kapitaal uitvaartverzekering betekent dan ook niet dat u geen plan kunt achterlaten voor uw uitvaart, zo neemt u uw nabestaanden, met een Kapitaal uitvaartverzekering, een hele hoop zorg uit handen. Wij maken altijd mee dat mensen bij moeten betalen bij een Natura uitvaart verzekering een gemiddeld bedrag van 2500 à 3500 euro.


Wij bemiddelen niet in uitvaartverzekeringen!


Hindoe Uitvaart 24 uur bereikbaar


 

Hindoestaanse Uitvaart, Rotterdam en omstreken.